ABHR-build-software

ABHR klaar voor een digitale start met Build-Software


9 mei 2022

Algemeen bouwbedrijf ABHR heeft meer dan een halve eeuw ervaring in bouwen en verbouwen. Het bedrijf uit Turnhout is gespecialiseerd in nieuwbouw, totaalrenovaties en high-end interieurinrichting. Een verouderd ERP-systeem in combinatie met versnipperde informatie en Excel-bestanden lag aan de basis van hun zoektocht naar een nieuwe digitaliseringpartner. Ze kozen voor een digitale start met Build-Software!

Het verhaal achter ABHR

Algemene Bouwonderneming Huybregts Reynders uit Turnhout bouwt al sinds 1965 kwaliteitsvolle residentiële projecten. Verder hebben ze ook specialisaties in renovatieprojecten alsook in hoogwaardige interieur afwerking, dit telkens met een sterke betrokkenheid in het verhaal en de wensen van hun klanten.

Vermits hun huidige softwareoplossing de snelle groei van de organisatie niet meer voldoende kon ondersteunen, zochten ze een nieuwe geschikte IT-oplossing die hierin een centrale rol kon spelen.

Huybregts Reynders maakte gebruik van een diverse waaier aan oplossingen. Een stapel Excel bestanden in combinatie met een verouderd ERP-systeem zorgde voor de decentralisatie van de projectgegevens. Met als resultaat dat men moeilijk tot de juiste inzichten kon komen én niet meer snel kon schakelen.

Bij het voorstellen van onze ‘Best-Of-Breed’ oplossing werd al na enkele sessies duidelijk welke meerwaarde dit partnership zou bieden voor ABHR.

Vaarwel Excel-bestanden, hallo digitalisering!

ABHR heeft in Build-Software een échte digitaliseringspartner gevonden. De calculatiebladen in Excel zullen volledig overgenomen worden in Build en dit via ons multi bibliotheken systeem. Het resultaat? Sneller automatisch onderbouwen van offertes met de bewaking van de juiste marges. De integratie met de boekhoudoplossing van Exact-online zorgt er dan weer dat voor de cirkel rond wordt. De inkoopfacturen kunnen afgepunt worden tegenover de bestelbonnen, leverbonnen en onderaannemingscontracten wat resulteert in een nauwkeurige nacalculatie.

Tot slot speelt ook de planning een belangrijke rol. Visual Planning en de mobiele oplossing van VP Go voor de jobregistratie biedt snel een overzicht over de lopende projecten en werven én van de prestaties van de arbeiders.Hierdoor kunnen ze hun klanten nog sneller van dienst zijn!

Wij kijken alvast uit naar deze implementatie en het toekomstig partnership!

Terug naar overzicht